Lessenaanbod

Total Body Workout

Total Body Workout zegt het eigenlijk al, we gaan aan de slag met het trainen van het hele lichaam. Je kan het vergelijken met een Body Shape les. Het is een complete en gevarieerde les bestaande uit aerobics en spierversterkende oefeningen met accent op buik, benen en billen. Dit alles op opzwepende, motiverende muziek.

Een les Total Body Workout is nooit saai, er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen. De ene keer komen de dumbells (gewichtjes) eraan te pas en de andere keer maken we juist weer gebruik van weerstandsbanden of enkelgewichtjes. 

 

Een alles in één les dus, waarbij spieren sterker worden en de conditie verbeterd wordt. Ondertussen worden natuurlijk ook behoorlijk wat wat calorieën verbrandt.

 

Pilates

 

Pilates is een trainingsmethode waarbij de nadruk gelegd wordt op de juiste balans tussen kracht, souplesse en een correcte ademhaling. Pilates zorgt ervoor dat het lichaam in een correcte houding staat en dat de wervelkolom sterker wordt (core/rompstabiliteit). De meeste pilatesoefeningen worden uitgevoerd op een matje. Pilates heeft een positief effect op zowel geest als het lichaam en is voor jong en oud.  

Veel last van je onderrug of een stijfheid? Dan is Pilates helemaal een aanrader! Tijdens de training leert je buik en rugspieren op de juiste wijzen aan te spannen (samen te werken), op deze manier verstevigd de core en nemen rugklachten af. Naast het versterken van spieren gaan we ook aan de slag met lenigheid, door stretching toe te passen worden spieren soepeler en kan je meer ontspannen. Fysiek en mentaal, alles komt aan bod tijdens deze les.

 

Pilates is in het kort: kracht, stretchen, core, balans en soepelheid.